yandex

(+90) 224 451 00 66   |   info@arassoft.com.tr

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?
Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

7/2/2020 10:24:21 AM

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Yayınlayan: Arassoft

E-ticarete başlamak isteyen ya da altyapısını değiştirmek isteyenlerin ilk akıllarına gelen soru bu olsa gerek: Özel mi; yoksa Hazır E-ticaret mi? Bu yazımızda iki sistemin farklılıklarını, ihtiyaçlarınız dahilinde seçebilmeniz için sizlere anlatmaya çalışacağız.

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Hazır E-ticaret Yazılımı Nedir?

Hazır e-ticaret yazılımları, firmaların müşterilerinin internetten satış yapabilmeleri için, kolayca ve ekonomik çözümlerle bir e-ticaret sitesi sahibi olmasını sağlayan yazılımlardır. Bu hazır sistemler kendi içlerinde sahip oldukları özelliklere (örneğin ödeme seçenekleri, üyeliksiz alışveriş, entegrasyon destekleri vb...) ve ücretlere göre farklı E-Ticaret Paketleri de sunmaktadır.

Bu paketlerin ortak özelliklerinde tüm müşterilerin temel düzeyde başarılı bir satış kanalı oluşturmasına yardımcı olacak temel özelliklerin bulunması gerekmektedir. Yazılım firmaları da teknolojik ve tasarım anlamında gelişmeleri takip eden, mobil uyumlu, seo destekli ve kullanıcı dostu e-ticaret sistemleri ile müşterilerine internet üzerinden satış olanağı yaratmalıdır.

Hazır E-ticaret Yazılımlarının Avantajları


Uygun fiyatlar, düşük bütçeler

Hazır e-ticaret yazılımlarının en büyük artısı, maliyetlerin özel yazılım sistemlere göre daha uygun olmasıdır. Bu fiyat politikalarında amaç, daha çok müşterinin internet üzerinden satış yapabilmesine olanak sağlamaktır.

Bu amaçla da hazır giyim ve özel dikim örneklerini ele alabilirsiniz. Örneğin, siyah bir pantolon almak istiyorsunuz, güvendiğiniz bir markanın mağazasına girersiniz, siyah pantolonlar içerisinden ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olanı seçer, parasını öder ve pantalonunuzu alır, dilerseniz hemen kullanmaya bile başlarsınız. Ama eğer siz özel bir şeyler arıyorsanız, istediğiniz model ve kumaş hazır giyimlerin hiç birinde yoksa o zaman dikişine güvendiğiniz bir terziye gidersiniz, ölçüleriniz alınır, kumaş ve model belirlenir ve size özel hazırlanan pantalonunuza sahip olmak için hazır alacaklarınıza oranla daha fazla bütçe ayırmak ve beklemek zorunda kalırsınız. Çünkü hazır giyimde kesimler, kumaşlar ve renkler belirlenir; çıkarılan model aynı standartlarda satışa sunulur ve bu sebeple maliyet olarak daha düşüktür. Özel üretim ürünler ise kişiye özel üretilir ve maliyet olarak daha yüksektirler. Aynı işleyişle, ortak standartlarda olan hazır e-ticaretler özel yazılım e-ticaretlerinden daha uygun fiyatlıdır.

Hızlı kurulum

Hazır e-ticaret yazılımlarının bir diğer önemli avantajı beklemeden anında kullanmaya başlayabiliyor olmanızdır. Lisans alımınız ile birlikte e-ticaret siteniz otomatik olarak kurulur ve yayına hazır hale gelir.

Bundan sonrasında sizler yönetici bilgileriniz ile kendi e-ticaret sitenizin hazırlıklarını yapabilir; ürün ve görsel girişlerinizi yaparak dilediğiniz zaman satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Sürekli gelişen sistemlerdir

Teknolojik olarak gelişmeleri sürekli takip eden bir yazılım firması, e-ticaret yazılımlarını da daima güncel tutmalıdır, bu sebeple teknolojik olarak ya da özellik olarak iyileştirme yapılan bir hazır e-ticaret yazılımındaki özellikler sizlerin de kullandığı paketlere otomatik olarak yansır. Bu da yazılımı kullanmaya devam ettiğiniz sürece e-ticaret sitenizin daima güncel olmasını sağlar.

Hazır E-ticaret Yazılımlarının Dezavantajları


Özelleştirilemez

Hazır e-ticaret yazılımları temel e-ticaret satış ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış yazılımlardır. Kendi içlerinde özellik bakımından paketler dahilinde farklılaşsa bile yazılım ve tasarım konusunda özelleştirilmiş ihtiyaçlarınız için yeterli olmayabilir. Özel talep ve ihtiyaçlarınızı hazır e-ticaret yazılımlarına uygulayamazsınız.

Tasarım kalıpları

Tasarımsal anlamda opsiyonel olarak tasarım desteği alabilseniz bile, yazılımsal olarak hazır e-ticaret sistemlerinin alt yapısına uygun uyarlanacak bir tasarım elbette ki tamamen taleplerinize göre tasarlanmış bir site kadar esnek olmayacaktır.

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Özel E-ticaret Yazılımı Nedir?


Hazır e-ticaret yazılımlarının aksine özel e-ticaret yazılımları, sizin ihtiyaç ve taleplerinize göre tasarlanan yazılımlardır. İstediğiniz özellikleri uyarlatabileceğiniz gibi istemediğiniz özellikleri de devreden çıkarabileceğiniz, hem özellik hem de tasarımsal olarak hazır sistemlerin mecburi kalıplarından çıkabileceğiniz, daha özgür olabileceğiniz yazılımlardır.

Özel E-ticaret Yazılımlarının Avantajları


Özelleştirilebilir

Özel e-ticaret yazılımları, hazır e-ticaret yazılımlarının ihtiyaçlarınızı karşılamadığı, taleplerinize yeterli cevabı veremediği durumlarda sizin için bir kurtarıcı olacaktır. Her sektörün kendi içerisinde farklılık gösteren dinamikleri vardır. Özellikle ürün satışı söz konusu olduğunda; ürün özellikleri, hedef kitle, firma vizyonu, satış prensipleri de dahil olmak üzere bir çok etken bu dinamikleri belirler ve ayrıcalıklı kılar.

Bu değişkenler çerçevesinde başka bir firma için yeterli olan temel ihtiyaçlar, sizin için yeterli olmayabilir. Satış hacmini büyütmek ya da müşterilerinize çok daha özgün bir deneyim yaşatma hedefiniz olabilir. Bu noktada özel e-ticaret yazılımlarını tercih ederek, müşteri ya da ürün bazlı özel yapılandırmaları, en ince ayrıntısına kadar talep ve ihtiyaçlarınızı sürece dahil ederek rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz.

Esnek Tasarım

Yazılımsal olduğu gibi tasarımsal anlamda da e-ticaret sitenizde olmasını istediğiniz detaylar oluşturulabilir. Hazır e-ticaret sistemlerinin kalıpları dışarısına çıkacak özgün tasarımlara sahip olmak istiyorsanız özel tasarım e-ticaret sistemler sizin isteklerinize çözüm üretebilecektir.

Geliştirilebilir

Özel e-ticaret yazılımlarının kullanıcılar için en önemli avantajlarından biri de ihtiyaçları dahilinde istedikleri zaman güncellenebilir olmasıdır. Ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaç ve taleplere göre sistemin her zaman yenilenmeye açık olması ve e-ticaret yazılımının özelleştirilmiş anlamda yazılımsal ve tasarımsal olarak geliştirilebilir olması çok önemli bir artı sunmaktadır.

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Özel E-ticaret Yazılımlarının Dezavantajları


Bütçe karşılaştırması

E-ticarete başlamak isteyen ya da altyapısını değiştirmek isteyenlerin karar verme sürecinde en kritik aşamalardan bir tanesi de bütçe karşılaştırma süreçleridir. Hazır sistemler ve özel yazılımlar arasında maliyet bakımından büyük farklılıklar olabilmektedir.

Bu farklılıkların oluşmasının ana sebebi; hazır e-ticaret yazılımlarının temel ihtiyaçları karşılayan standart özelliklerde hizmetler, yani herkese aynı şartlarda aynı hizmetleri sunuyor olmasına karşın; özel e-ticaret yazılımlarının sizlerin talep ve ihtiyaçlarına özel tasarlanmış, özgün hizmetler olmasından kaynaklanmaktadır. Maliyet olarak yüksek olması bir dezavantaj gibi görünürken, iyi planlanmış ve tasarlanmış bir alt yapının getirisi çoğu zaman fazla gibi görünen maliyetin çok üzerinde kârlılık sağlayacağı için göz ardı edilebilecek bir süreç de olabilir.

Yapım süresi

Özel e-ticaret yazılımları talep ve ihtiyaçlarınıza yönelik olarak hazırlandığı için süreç bakımından hazır e-ticaret yazılımları gibi anında kurulum ve yayın olanağı tanımamaktadır. Bu açıdan özgün bir e-ticaret sistemine sahip olmak istiyorsanız zamansal anlamda biraz tolerans göstermenizi tavsiye ederiz.


Şimdi Karar Sizin!


Daha fazla bilgi ve referanslarımız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.